reed diffuser

Ce este un “reed diffusser”?

1 minute, 54 seconds Read

Este foarte posibil să te fi întâlnit deja cu termenul reed diffuser şi să îţi dai seama despre ce e vorba, mai ales dacă acesta nu era însoţit şi de o imagine! Ei bine, acesta nu este altceva decât un tip popular de odorizant de cameră.

Termenul reed diffuser a fost, evident, adus din limba engleză însă nu prea este direct utilizabil în limba română. Noi îl denumim simplu şi intuitiv odorizant de cameră. Această modalitate de a parfuma încăperile este foarte practică şi de cele mai multe ori adaugă şi o notă elegantă decorului.

Ce înseamnă reed diffuser şi cum funcţionează?

Ca să înţelegem termenul reed diffuser trebuie mai întâi să traducem cele două cuvinte:

  • – reed (engleză) = tulpină de stuf
  • – diffuser (engleză) = difuzor

În realitate, beţişoarele utilizate pentru acest tip de parfum de cameră nu sunt din stuf ci din ratan. Acestea sunt introduse într-un recipient de sticlă care conţine parfum pe care îl eliberează în continuu (puţin câte puţin) în atmosferă. Deoarece beţişoarele de ratan au pori minusculi, partea scufundată în lichid absoarbe parfumul iar partea din afara sticluţei permite evaporarea parfumului în aer.

Odorizant de cameră cu beţişoare vs lumânări parfumate

Principalele avantaje ale unui reed diffuser faţă o lumânare parfumate sunt:

  • – uşurinţă în utilizare – desfacerea recipientului cu parfum şi introducerea beţioarelor e o chestiune de secunde iar în numai câteva minute mirosul este deja în încăpere;
  • – parfum constant şi de lungă durată – mirosul este eliberat treptat în atmosferă şi durează multe zile
  • – fără întreţinere sau supraveghere – odată pus la lucru, acest tip de odorizant ambiental nu trebuie supravegheat spre deosebire de o lumânare parfumată care arde cu flacară. Sigur nu ti-ai dori ca seara romantică sau întâlnirea cu un client să fie marcate de un incendiu!

Dacă te-am convins de eficienţă şi utilitatea unui odorizant reed diffuser, te invităm să vezi catalogul nostru de parfumuri de cameră cu beţişoare. Ne-ar plăcea dacă ne-ai lasa un comentariu prin care să-ţi spui părerea despre aromele Vannyo.


Produse din magazinul nostru

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X